Een ogenblik geduld aub, op dit moment wordt uw cv geüpload,
dit kan tot 15 seconden duren.

Opdrachten Business Analytics
& Data Science

Je kunt als business analist & data scientist bij ontzettend veel verschillende organisaties terecht. Data is namelijk een generieke taal en daarmee kun je alle kanten op. Zodoende komen onze opdrachtgevers uit allerlei verschillende branches: van retailorganisaties en organisaties binnen de financiële sector, tot overheidsinstellingen en alles wat daar tussen ligt. Hieronder volgen enkele voorbeelden van projecten waar onze trainees onder andere op ingezet kunnen worden:

Overheid

De overheid wil haar burgers graag beter van dienst zijn. Zo heeft een gemeente bijvoorbeeld een vraag om een voorspelling te maken wie van haar inwoners het komende jaar in de bijstand terecht zullen komen, welke achtergrond deze mensen hebben en welke interventies daarin wenselijk zijn. Het is aan de trainee om de data proactief bij verschillende afdelingen te verzamelen, te combineren en voorspellingen te maken door middel van geavanceerde statistische methoden. Daarnaast zal de trainee praktische aanbevelingen doen waarbij de communicatieve vaardigheden die hij of zij bezit, goed van pas komen.

In het kader van de duurzaamheid en veiligheid spelen er binnen de overheid vraagstukken omtrent het efficiënter maken van logistiek. Je kunt hierbij denken aan het optimaliseren van verkeersstromen, het beter beschikbaar maken van informatie naar de burger toe en het efficiënter ophalen van afval.

Marketing

Ook op het gebied van marketing analytics kunnen onze trainees veel betekenen voor webshops en andere retailorganisaties. Een vraagstuk waar een trainee zich mee bezig kan houden, is wanneer een aanbiedingsmail verstuurd moet worden om de conversie zo groot mogelijk te maken. Door het combineren van historische gegevens, actuele gegevens van Weeronline, Facebook Analytics, Google Analytics en betalingsgegevens kan de trainee een voorspelling doen op welk tijdstip, naar welk persoon, welke aanbieding verstuurd moet worden. Uiteraard weet de trainee door middel van goede communicatieve vaardigheden zijn of haar idee draagkracht te geven binnen de organisatie.

Luchtvaart

De luchtvaart is zeer vooruitstrevend en innovatief op het gebied van business analytics en data science. Ook hier liggen mooie uitdagingen voor onze trainees! Een vraagstuk waar een trainee zich mee bezig kan gaan houden, is hoeveel etenswaren er aan boord van een vlucht meegenomen moeten worden om de efficiëntie te vergroten. Onze trainee kan hier bijvoorbeeld op basis van de demografische gegevens van passagiers, door middel van predictive modelling en machine learning, per vlucht voorspellen hoeveel croissantjes en blikjes cola er aan boord meegenomen moeten worden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere processen die in kaart gebracht kunnen worden en efficiënter gemaakt kunnen worden door middel van process mining en geavanceerde statistiek.

Financiële sector

Binnen de financiële sector liggen ook zeer uitdagende projecten voor onze trainees. Bij een verzekeringsmaatschappij kan een trainee zich bijvoorbeeld bezig houden met fraude vraagstukken: wie gaat er fraude plegen? Wat zijn risico profielen? En hoeveel mensen zijn dat? Door middel van data mining, process mining en predictive modelling kan de trainee innovatieve ideeën en praktische oplossingen voor de organisatie realiseren. Deze resultaten moeten uiteraard helder gepresenteerd en gevisualiseerd worden zodat de organisatie er ook iets mee kan. Hierbij komen de sociale vaardigheden uiteraard weer goed van pas!

Iza, onze eerste trainee

Na mijn wo-opleiding sociologie wilde ik graag werken, maar ook blijven groeien. Via een vriendin kwam ik in aanraking met trainee.nl en het traineeship Business Analytics and Data Science sprak mij erg aan. Ik ben geïnteresseerd in mensen en interactie, maar ook in het omzetten van data in nieuwe inzichten.

Bij trainee.nl krijg ik de mogelijkheid om deze aspecten te combineren. Ik ondersteun het bedrijf waar ik mijn traineeship volg, in een nieuwe methodische aanpak waarbij ik werk naar een beter resultaat. Daardoor verbetert de volledige organisatie van het bedrijf. Ik sla hiermee een brug tussen de mensen, de beschikbare data en de technologie.

Bekijk de vacatures