Een ogenblik geduld aub, op dit moment wordt uw cv geüpload,
dit kan tot 15 seconden duren.

Traineeship  Cyber Security

Pling! Je ontvangt een e-mail van KPN. Je hebt een achterstallige betaling van maar liefst zestig euro. Maar sinds wanneer ontvang jij facturen op jouw zakelijke e-mailadres? Nieuwsgierig naar de reden hierachter open jij de bijgevoegde pdf. Vanaf dat moment is het goed mis. Het blijkt een phishingmail te zijn. Je bent, ondanks dat je het misschien niet eens doorhebt, slachtoffer geworden van cybercrime.

Digitale criminaliteit is de sterkst groeiende vorm van economische misdrijven. Echt vreemd is deze trend ook niet te noemen. Door het massale bereik en de anonimiteit van het internet is cybercrime een zeer aantrekkelijke vorm van criminaliteit.

Maar waartegen dien jij jezelf (of jouw organisatie) te beschermen? En hoe bestrijd je cybercrime? Het zijn logische vragen die opkomen bij deze ontastbare vorm van criminaliteit. Toch zijn ze niet altijd even eenvoudig te beantwoorden. De antwoorden zijn geheel afhankelijk van de situatie waarin de cybercrime plaatsvindt. Daarnaast heeft elke persoon of organisatie eigen belangen. Voor elke situatie is er dan ook een persoonlijke benadering nodig. En daar kom jij, als trainee Cyber Security, goed van pas!

Haal het beste uit jezelf

Kijk jij altijd kritisch naar mensen die zeggen dat ze “niets te verbergen hebben”? Ben jij je continu bewust van je eigen privacy en die van anderen? Wil jij iets doen met deze passie en wil jij bedrijven veiliger maken? Bij onze opdrachtgevers ga je aan de slag als verbinder. Jij slaat de brug tussen de rechten- en proceskant, de mens en IT (als je nog geen IT-ervaring hebt, is dit geen probleem, dit ga je namelijk bij ons leren). Door middel van jouw overtuigingskracht en communicatieve vaardigheden help jij de medewerkers in de organisatie bewuster te maken van veiligheidsrisico’s. Daarnaast word jij met je analytische vaardigheden ingezet voor het maken van beleids- en implementatieplannen.

Bekijk de vacatures